Neviete, na čo máte z oblasti firemného vzdelávania chuť? Možno si vyberiete z ponuky článkov, ktoré vznikli za posledný rok a pol.

Za posledný rok sa na tomto blogu objavilo málo mojich článkov, lebo som dočasne presmerovala svoju kreatívnu energiu inde. Konkrétne do pokračovania podcastu e-learning žije! a do písania niekoľkých článkov pre časopis Firemní vzdělávání

A tak tento rok otváram s kolekciou spomínaných článkov (ale odporúčam prečítať si aj ostatné články v časopise a aj v ostatných číslach):

  • Dajme in šancu! (Firemní vzdělávání 06/2021): V začiatkoch e-learningu dávalo zmysel, že sme ľudí trocha vodili za ruku, ale dnes to môže spôsobiť viac problémov ako úžitku.
  • 6 vzdelávacích mýtov (Firemní vzdělávání 10/2021): Ako sa hovorí, každá legenda sa vraj zakladá na pravde (alebo na každom šprochu pravdy trochu). A preto aj mnohé mýty, s ktorými prichádzame do styku v oblasti vzdelávania, sú čiastočne výsledkom výskumu alebo zaujímavého pozorovania.
  • Ako môžeme učiť menej? (Firemní vzdělávání 02/2022): Postupne sa jednou z najpotrebnejších vlastností zamestnancov stáva schopnosť učiť sa a prispôsobovať sa neustále meniacemu svetu. Ako však docieliť, aby mohli ľudia popritom aj pracovať?
  • Ako využiť posledné desaťročia pokroku? (Firemní vzdělávání 06/2022): Svet sa rýchlo mení, firemné vzdelávanie o poznanie pomalšie. Čo môžeme urobiť preto, aby sme sa priblížili vonkajšiemu svetu a využili to vo vzdelávaní vo svoj prospech?
  • Storytelling v e-learningu (Firemní vzdělávání 10/2022): V posledných rokoch zažíva rozprávanie príbehov renesanciu. Spája sa s manažmentom, marketingom aj so vzdelávaním. Ako zapojiť príbehy do vzdelávania, keď nás neučí človek, ale počítač?

Verím tomu, že tento rok sa mi podarí zladiť aktivity tak, aby aj sem pribudli originálne články (v zmysle nové, vytvorené presne pre tento blog a jeho čitateľov).


Ak chcete vedieť, kedy vyjde ďalší článok, tak odporúčam prihlásiť sa na odber noviniek. Ako je zjavné z posledného obdobia, články pribúdajú veľmi nepravidelne 😉